Belföld

Kiderültek a kispesti ékszerrablás részletei

A 45 éves asszony bement egy XIX. kerületi ékszerüzletbe, ahol kiválasztott két arany karláncot, szintén két darab arany nyakláncot, valamint egy medált. Amikor az eladó az ékszereket becsomagolta, a vádlott közölte, hogy azokat tegye a pultra helyezett hátizsákjába.

Amikor az eladó arra kérte, hogy előbb fizesse ki az ékszereket, a vádlott elővett egy kinyitható kést, majd megfenyegette az eladót, hogy ha életben akar maradni, adja át neki az ékszereket.

Az alkalmazott félelmében a kiválasztott ékszereket átadta a nőnek, majd felszólítására kinyitotta az ékszerbolt ajtaját, amin keresztül a vádlott a megszerzett értékekkel együtt távozott az üzletből.

Egy ismeretlen telefonáló a rendőrség honlapjára feltöltött videó alapján bejelentést tett a Tevékenység-irányítási Központba, hogy felismerte L. Gábornét. A kispesti rendőrök a bejelentés után megjelentek a nő lakcímén és a házkutatás során megtalálták az elkövetéskor viselt ruhát, hátizsákot és a zsebkést is.

A tavaly májusi bűncselekménnyel okozott 450 ezer forintos kár azóta sem térült meg. Az elkövetőt a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja. A nő akár tíz év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik