Belföld

Kiadták az osztrákok az afgán férfit, aki ellen szexuális kényszerítés miatt nyomoznak

Kiadták az osztrákok a magyar nyomozóknak azt az afgán állampolgárságú férfit, aki ellen szeméremsértés és szexuális kényszerítés bűntett miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Magyarországon menekült státuszúként tartózkodó 18 éves férfi Budapest VII. kerületében, a Dohány utcában, majd június 20-án a Király utca és a Lövölde tér közötti területen szeméremsértő módon viselkedett. Ezt követően szeptember 9-én 3 óra körül egy V. kerületi gyorsétterem mosdójában szexuális aktus eltűrésére kényszerített egy nőt. A bűncselekményt követően a férfi elmenekült a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben külön nyomozócsoportot hozott létre és nagy erőkkel kezdte meg az elkövető felkutatását. Az afgán férfi azonosítását követően, a nemzeti elfogatóparancs mellett kezdeményezte az európai elfogatóparancs kiadását is, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság soron kívül elrendelt.

Az afgán férfit végül az osztrák rendőrök fogták el szeptember 10-én késő este Ausztriában, Linz környékén egy Frankfurtba tartó vonaton. Az osztrákok kiadatási eljárás keretében péntek délelőtt Hegyeshalomnál átadták az afgán férfit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozóinak, akik azonnal előállították az V. kerületi Rendőrkapitányságra.

A belvárosi rendőrök őrizetbe vették és szeméremsértés, valamint szexuális kényszerítés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatják ki, illetve előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik