Belföld

Elraboltak két mosógépszerelőt

mosogep(210x140).jpg (Array)
mosogep(210x140).jpg (Array)

A Nyíregyházi Törvényszék emberrablás miatt elsőfokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte M. Zs-t és két társát. I. és III. rendű vádlottat 2-2 év, (4 évre felfüggesztve) II. rendű vádlottat 1 év 7 hónap ( 3 év próbaidőre felfüggesztve) börtönbüntetést kapott. Az eset tavaly februárban történt. A II. rendű vádlott felhívta a szerelőket, hogy javítsák meg a mosógépét. Amikor kimentek a lakására felelősségre vonta őket, hogy korábban miért nem javították meg jól, amikor 15 ezer forintot fizetett nekik.

Kérte, hogy adják vissza neki ezt az összeget, majd közölte velük, hogy addig nem engedi el őket, amíg a pénzt vissza nem adják, majd kulcsra zárta a lakás bejárati ajtaját.Az egyik sértett közölte I. rendű vádlottal, hogy nincs nála pénz, erre I. rendű vádlott ököllel mellkason ütötte őt, illetve megfenyegette. Eztán a II. és III. rendű vádlott is közölte mosógépszerelőkkel, hogy addig nem hagyhatják el a lakást, amíg vissza nem fizetik a korábbi javítás díját.

A többszöri fenyegetés hatására az egyik sértett felajánlotta, hogy a bankkártyájáról leveszi a 15 ezer forintot. Ezért őt a lakásból kiengedték, társát pedig fogva tartották mindaddig, amíg a pénzösszeggel vissza nem ér. A távozó szerelő időközben értesítette a rendőrséget, akik társát kiszabadították. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak felmentésért fellebbeztek.

Debreceni Ítélőtábla most tárgyalta az ügyet másodfokon. Az I.r. vádlott esetében a szabadságvesztés büntetés felfüggesztésének próbaidejét 3 évre enyhítette. II.r. vádlott szabadságvesztés büntetését 1 évre, a felfüggesztés próbaidejét 3 évre enyhítette. III.r. vádlott szabadságvesztés büntetését 1 év 4 hónapra, a felfüggesztés próbaidejét 2 évre enyhítette. Az ítélőtábla I. és III.r. vádlott esetében mellőzte a pártfogó felügyelet elrendelését. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik