Belföld

Erősebb a Fidesz, mint április 8-án volt

A Fidesz a tavaszi választást követő szárnyalás után szeptemberre valamelyest visszaesett, jó pár szavazója elbizonytalanodott, de októberben nemcsak ledolgozta a veszteségét a párt, hanem újabb támogatókat tudott maga mellé állítani, és így most még annál is többen szavaznának rá, mint ahányan a tavaszi választás után állították ezt, derül ki a HVG számára készített legutóbbi Medián-elemzésből.

Ezzel szemben majdnem minden ellenzéki párt szavazótábora csökkent, vagy legfeljebb változatlan maradt szeptember óta. A kivétel a Momentum, amely hajszálnyival erősödött, és már megelőzi az LMP-t.

A kormánypárt szimpatizánsainak 67 százaléka mondja magát biztos szavazónak, az ellenzéki pártok támogatói körében ez az arány szignifikánsan kisebb, 63 százalékos.

Az ellenzéki szavazók bő harmada (35 százalék) azt mondta, hogy „ha lenne olyan párt, amelyik jobban megfelel az elvárásainak”, arra szavazna, miközben kevesebb mint kétharmaduk szavazna „egészen biztosan” arra a pártra, amelyet a kérdőíves interjú során megjelölt.

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester még népszerűbb lett, mint egy hónapja volt. Az ellenzékiek közül egyedül Karácsony Gergely Párbeszéd-vezető, zuglói polgármester került a legkedveltebb tíz politikus közé.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik