Belföld

Megvertek egy ápolót a toxikológián

egeszsegugy-nover-apolo(960x640)(3).jpg (nővér, ápoló, egészségügy, )
egeszsegugy-nover-apolo(960x640)(3).jpg (nővér, ápoló, egészségügy, )

A vádlott tavaly december közepén az egyik éjszaka a  barátjával italozott Szekszárdon. Hajnalban haza indult, azonban az ittas viselkedése miatt kihívták rá a rendőröket, akik a mentők segítségével beszállították a kórház detoxikáló osztályára.

A vádlottat két orvos megvizsgálta majd megpróbálták rábeszélni arra, hogy feküdjön le, de ekkor agresszívvé vált, és hirtelen megindult a helyszínen tartózkodó segédápoló sértett felé, akit arcon ütött, majd dulakodni kezdett vele. Ekkor mindketten a földre kerültek. A verekedésnek végül a kórház egyik biztonsági őre vetett végett.

A bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, valamint könnyű testi sértés vétségében is bűnösnek találta az elkövetőt. Ezért 1 év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását és megbánó magatartását, azonban súlyosító körülmény az önhibájából eredő ittas állapota, a halmazati elkövetés és az, hogy már többször volt büntetve, legutóbb is ittas vezetés miatt.

Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett már az első tárgyaláson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik