Belföld

Agyonverlek, fölfalatlak a kutyával – mondta a fia

Brutálisan bántalmazta saját édesanyját egy heves megyei férfi. Vádat emeltek ellen.

A Heves Megyei Főügyészség szerint az egerbaktai férfi minden ok nélkül brutálisan megverte édesanyját, majd kutyáját is ráuszította.  A 22 éves férfi ellen tavasszal több büntetőeljárás is folyamatban volt, attól tartott, börtönbe kerül, ezért rendszerint ittas, indulatos volt.

Április 6-án is ittasan ment haza, ahol édesanyján számon kérte, hogy „nem nevelte meg, és emiatt fog börtönbe kerülni”. A már ágyban fekvő nőt hajánál fogva lerántotta a földre, ököllel ütötte, megrugdosta, két lábbal a fejére állt.

Amikor az asszony próbált felkelni, visszalökte, közben nagytestű kutyáját a „fogd” parancsszóval ráuszította, az többször a nő arcába és hátába harapott. Amikor édesanyja próbált kijutni a házból, fia konyhakést szorított oldalához azzal, hogy

egyszerűbb lesz, ha agyonverlek és fölfalatlak a kutyával.

A súlyosan sérült nő végül a közeli erdőn át, gyalog menekült el, így jutott el az egri kórházba, ahol ellátásban részesült.

A bántalmazás miatt a 48 éves asszony számos sérülést, köztük  feje bal oldalán többszörös koponyatörést szenvedett. Csak a véletlenen múlt, hogy nem halt meg, ezért a főügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja fiát. A bűncselekmény elkövetése után letartóztatott férfi ellen a végrehajtandó börtön mellett a korábbi felfüggesztett szabadságvesztése végrehajtását is kérték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik