Belföld

Focimeccs után közérdekű munka

A két focista különmeccsébe egyikük apja is beszállt. Felnikulccsal.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt a 18 éves, a 17 éves és a 35 éves férfi ellen csoportosan, felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt.

Tavaly szeptember közepén, a bőcsi sportpályáján a 18 éves vádlott játék közben ütközött 17 esztendős ellenfelével, aki miután felállt,  vállon lökte. A 18 éves focista válaszul többször ököllel arcon és mellkason ütötte. A játékvezető mindkettőjüket kiállította.

A fiatalkorú vádlott telefonon hívta szüleit. Közölte, megverték a mérkőzésen, menjen érte az apja. Az apa ismerősével a pályához vitette magát, magához vett egy 40 centis felnikulcsot, majd a fia támadójának keresésére indult, akit a fia megmutatott neki.

Az apa odalépett a fiát bántalmazó vádlotthoz, a felnikulccsal feléje sújtott. Ezt a vádlott feltett kézzel kivédte, majd többször ököllel arcon ütötte támadóját, aki a nézőtéren elesett. Ekkor fia és a másik focista folytatta a verekedést, aminek végül a nézők vetettek véget.

Az ügyészség a két felnőttkorú vádlottal szemben közérdekű munka büntetést, míg a fiatalkorú vádlottal szemben intézkedésként próbára bocsátást indítványozott pártfogó felügyelet mellett.

Illusztráció: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik