Belföld

Börtön helyett házi őrizetbe került a saját fiával végző abdai férfi

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb négy hónapi időtartamra elrendelte annak a 76 éves abdai férfinak a bűnügyi felügyeletét, aki a gyanú szerint a hétvégén megölte fiát.

Mint arról hétvégén beszámoltunk bejelentkezés érkezett a rendőrségre arról, hogy Abdán az egyik ingatlanban késelés történt. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 51 éves férfi vitatkozott a 76 éves édesapjával. A kötekedés dulakodásba torkollott, és az apa egy késsel hastájékon szúrta fiát, aki hétfőn  hajnalban a kórházban meghalt.

Az ügyész az ülésen a gyanúsított személyi körülményeire tekintettel letartóztatás helyett a bűnügyi felügyelet elrendelésére tett indítványt. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett és a 76 éves gyanúsított bűnügyi felügyeletének elrendelését indokoltnak látta figyelemmel a cselekmény tárgyi súlyára, a gyanúsított heves fellépésére, valamint a szökés és elrejtőzés veszélyére.

A bűnügyi felügyelet végrehajtását a bíróság nyomon követő technikai eszköz biztosításával rendelte el. A bíróság döntésének megfelelően a gyanúsított a bűnügyi felügyelet időtartama alatt ingatlanát nem hagyhatja el, kivéve hetente egy alkalommal, a mindennapi élet szokásos szükségleteinek fedezése céljából.

A döntést az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik