Belföld

Lakáskassza: a Jobbik népszavazást akar

A referendum eredménye borítékolható lenne.

A Jobbik népszavazást kezdeményez a lakástakarék támogatásának megtartásáért – közölte Z. Kárpát Dániel. A Jobbik alelnöke szerint a kormány arcátlan módon szüntette meg a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását. Fiatalok és idősebbek tízezreit zárta ki az otthonteremtést segítő lehetőségek közül.

A legtöbben nem tudják igénybe venni a CSOK még mindig szigorú rendszerét – tette hozzá. A kabinet nem teszi lehetővé a tipikus magyar élethelyzetekre való takarékoskodás megkönnyítését sem, mint amilyen a lakás felújítása vagy éppen bővítése.

Éppen ezért a Jobbik törvényjavaslatban követeli az eredeti állapot helyreállítását, az állami támogatás további biztosítását az előtakarékosság rendszerében, a közvetítő gazdasági ágazatról szóló alapos szakmai vita lefolytatása mellett.

Mivel a parlament probléma-megoldó erejének a Fidesz-KDNP egyértelmű fékezőjévé vált, ezért a Jobbik a lakástakarék megtartását célzó népszavazási kezdeményezéssel él, kérdésüket pedig már el is juttatták a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

Lakáskassza: kétharmad a kormány ellen
A 18 és 49 év közötti korosztály nagy része sem ért egyet a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetésével, sőt a lakáskasszát jobbnak tartja a CSOK-nál.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik