Belföld

Alvás közben fosztotta ki a földijeit a fiatal sorozatbetörő

A Balassagyarmati Járási Ügyészség kifosztás bűntette és több rendbeli lopás vétsége miatt kezdeményezte egy 17 éves, Nógrád megyei fiatal letartóztatását, aki több ingatlanba is betört lakóhelyén.

A fiatalkorú gyanúsított április 21-én fiatalkorú társával együtt bement egy mátraverebélyi ingatlanba úgy, hogy a bejárati ajtó közelében elrejtett kulcsot megtalálták. Onnan 6 ezer forint készpénzt és egy gáztöltőt vittek el. Ugyanezen a napon egy másik ingatlan udvaráról egy fejszét és egy hosszabbítót tulajdonítottak el.

A fiatalkorú elkövető a harmadik helyszínen az éjjeli órákban jelent meg egyedül. Az épületbe bejutva egy fejhallgatót és egy mobiltelefont vitt magával. Ide még két alkalommal visszatért, ekkor az alvó sértett szobájából mobiltelefont, dezodort és ismét egy fejhallgatót lopott el, míg másodszor egy kitört ablakon mászott be a házba és onnan egy mobiltelefont tulajdonított el. Egy héttel később ugyanabban az utcában egy másik házba is besurrant, és az alvó sértett mellől egy mobilt és 5 ezer forint készpénzt vitt el magával.

Most októberben egy házba szintén kétszer tört be úgy, hogy az ajtót mindkétszer berúgta. A lakóépületből éjjeli lámpát, dohányt, és egy fényképezőgépet hozott el. Két nappal később egy másik házba is bement úgy, hogy az ablakról a szúnyoghálót letépte, majd az ablakon bemászott. Onnan tusfürdőt és karórát vitt el.

A fiatalkorú gyanúsított összesen közel 180 ezer forint kárt okozott. Ebből mindössze 54 ezer forint térült meg.

A Salgótarjáni Járásbíróság elrendelte a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását, melyet javítóintézetben kell végrehajtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik