Belföld

Kihallgatták a megerőszakolt ceglédi kislány rokonainak munkát adó férfit

Két órán keresztül faggatták a ceglédi rendőrségen csütörtökön azt a férfit, akinél az a Romániából áttelepült csángó származású család lakik, akinek megerőszakolták a kislányát másfél héttel ezelőtt – értesült a 24.hu. Megkerestük az idős férfit, hogy megtudjuk, miről kérdezték a rendőrök, ezt válaszolta:

Arról kellett beszélnem, hogy mi történt családdal, amióta nálam laknak. Az érdekelte őket, hogy mióta ismerem a családot és milyenek a kapcsolataik. De kíváncsiak voltak arra is, hogy milyen a romániai hátterük.

Megtudtuk, hogy a kislány édesapján, a nagypapáján és a nagybátyján kívül senki mástól nem vettek DNS-mintát az október első hétvégéjén történt bűncselekmény óta. A férfi kitart amellett, hogy a kislányt baleset érte.

Mondtam a nyomozónak is, hogy küldjön ki egy műszaki szakértőt és az vizsgálja meg a súlyt, ami a kislányra esett. Mert hiába magyarázom neki a szerkezet működését, és azt, hogy miért százkilós volt abban a pillanatban, amikor dőlt, úgysem érti meg. Ezt csak egy műszaki szakértő tudja megállapítani

– mondta a műhely tulajdonosa, hozzátéve, az eset után lenejlonozták és lezárták a súlyt. Elmondta azt is, hogy a kislány apja és a nagybátyja is újra dolgozik. De jóformán senki sem szólt hozzájuk azóta, hogy négyszer is hazugságvizsgálatnak vetették alá az apa sógorát..

A négyéves kislány combját már megműtötték, de továbbra is kórházban van. Az idős férfi szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy meddig fogják még bent tartani. Ahogy azt sem, hogy mikor láthatják legközelebb a kistestvérét a szülők, akit az eset után kiemelt a családból a gyámhivatal.

Jól van a kislány. Ha minden jól alakul, akkor lehet, hogy a bokáját már nem kell megműteni. A kistestvérét a történtek után kiemelte a gyámhivatal, amíg jogerős határozat nincs az ügyben, addig nem kapják vissza a szülők.

Megkerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy van-e már gyanúsított az ügyben, de továbbra is csak annyit közöltek: ismeretlen tettes ellen nyomoznak szexuális erőszak gyanúja miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik