Belföld

Vádemelés a brutális rakparti verekedés ügyében

Mossák a szegedi rakpartot (Mossák a szegedi rakpartot)
Mossák a szegedi rakpartot (Mossák a szegedi rakpartot)

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik tavaly nyáron életveszélyesen bántalmaztak egy helyi lakost Szegeden, a rakparton.

A vádirat szerint a két barát Szeged belvárosában italozott, majd az éjszaka folyamán a Huszár Mátyás rakpart irányába indultak. Az út során további szeszes italt vásároltak, majd éjfél körüli időben összetalálkoztak a rakparton egy nagyobb társasággal, melynek tagja volt a sértett is.

A sértett ugyancsak sok alkoholt ivott az éjszaka folyamán. A két társaság között szóváltás alakult ki, melynek során a vádlottak egyike ököllel arcon ütötte a sértettet, aki álló helyzetből, magatehetetlenül hanyatt esett és fejét beverte a gyalogjárdába. Az ütés következtében a vádlott keze is eltört

Ezt követően a vádlott barátja odalépett a járdán már mozdulatlanul fekvő, védekezésre képtelen állapotban levő sértetthez és egy alkalommal fejbe rúgta. Majd mintha mi sem történt volna távoztak a helyszínről.

A rakparton tartózkodók telefonon értesítették a mentőket, akik kórházba szállították. A bántalmazás következtében a sértett orrcsonttörést, arccsonttörést, tarkótáji repesztett sérüléseket, agyállományi vérzést szenvedett el. A sérülések gyógytartama 8 napon túli. A koponyaűri és az agyállományi vérzések közvetett életveszélyes állapotot eredményeztek.

A főügyészség a vádlottakat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik