Belföld

96 milliárdos felárral dolgoztak a közbeszerzési munkákon Mészárosék cégei

A 444.hu megnézte, hogy a Mészáros-birodalom három súlyponti cége 2015 óta mekkora felárral vállalta el a közbeszerzésen elnyert munkákat.

  • A Mészáros és Mészáros Kft. egyéniben és konzorciumi tagként 44 milliárd forinttal az eredetileg tervezett ár fölött vállalta az összesen több százmilliárdos munkákat. Ebben nincs benne az összes közbeszerzése a Mészáros és Mészárosnak, csak az, amiben meg volt adva az eredeti ár is.
  • Az R-Kord Kft. esetében sincsen minden közbeszerzésnél megadva az eredeti ár,  de ahol igen, ott összesen 50 milliárd forintos különbözet látható az eredetileg kalkulált ár és aközött, amennyiért a cég elvállalta a munkát.
  • Nagyot megy a közpénzes munkákon a Mészáros-gyerekekről elnevezett Fejér B.Á,L.. Náluk sem minden tendernél tüntették fel az eredetileg tervezett árat. Ahol ez kiszámoltható, ott 1,8 milliárdos pluszban van a Fejér B.Á.L.

Hozzáteszik: a pályázatok kiírói eredménytelennek minősíti a tendert, arra hivatkozva, hogy egyszerűen nincs annyi pénze, mint amennyiért elvégeznék a munkát. Ezekben az esetekben nem ez történt.

Fotó: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik