Belföld

Lakástakarékpénztárak: Csányi Sándor tegnap meccsen volt, nem aggódik

A hvg.hu kérdezte meg Csányi Sándort, az OTP  vezetőjét, a Bankszövetség elnökét, hogy mi a véleménye a lakástakarékpénztári betétek aállami támogatásának várható kivezetéséről.

Tegnap meccs volt, hajnalban értem haza, a kollégáimmal még nem igazán konzultáltam

— válaszolta Magyarország leggazdagabb embere, aki a lapnak megerősítette, hogy a hírekből tájékozódott a szigorításra vonatkozó módosítási javaslatról, a Bankszövetséggel nem folyt tárgyalás ezzel kapcsolatban. Elismerte, hogy az üzleti környezet szempontjából aggályos lehet az, hogy ilyen rövid idő alatt zavarnak le egy ilyen horderejű döntést. Hozzátette:

az ilyen típusú intézkedéseket nem szokták fél-egy évvel korábban bejelenteni, mert akkor évekre el lehetne tolni a hatását.

Csányi arról is beszélt, hogy a javaslattal kapcsolatban nem lát üzleti problémát, mert nem arról van szó, hogy egy jövedelemforrás, vagy egy támogatott hitel lehetősége esne ki a lakosság vagy a bankok számára.

Fotó: Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (j) és Bánki Erik elnökségi tag (b) érkezik a szövetség közgyűlésére a telki edzőközpontban 2018. április 27-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik