Belföld
Baja, 2015. december 24.
A szentestére készül a lakás díszítésével egy bajai család 2015. december 24-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Sokan azért nem tudnak nyitni új lakáskasszát, mert elfogyott a papír

Baksa Roland
Baksa Roland

újságíró. 2018. 10. 16. 11:28

Akkora roham van a lakástakarékoknál, hogy egyszerűen sokan banális ok miatt nem tudnak új szerződést kötni: egyszerűen nincs elég nyomtatvány.

Egyik olvasónk számolt be arról, hogy szeretett volna nyitni ma az egyik lakástakarék-pénztárnál új szerződést, mielőtt még a mai parlamenti szavazás után – legkorábban még akár ma, de esélyesebb, hogy holnap vagy holnapután – az államfő ki is hirdeti a törvényt és megszűnik a vonzó állami támogatás. Budapest agglomerációjához tartozó közepes városban nincs fiókja az ltp-nek, hanem ügynökökön keresztül tudnának kötni. Igen ám, de az irodában már nincs egyszerűen olyan nyomtatvány, amely az ltp által összeállított ajánlat, és amelyet ki tudna tölteni a szerződni akaró magánszemély – magyarázták olvasónknak.

Az üzletkötők felmarkoltak jó nagy stóccal, de az irodában már nem maradt egy sem a dokumentumból.

Az irodában ülő munkatárs azt mondta még:

őrültekháza van mindenhol, főleg a bankfiókokban, ahol foglalkoznak ltp-vel is.

Ez nem is csoda, már tegnap délután is több helyről Budapestről arról számoltak be, hogy órákat kellett sorba állni, mire valaki ügyintézőhöz került, de az informatikai rendszer is belassult.

Érdemes másik ügynököt keresni – sokan a Facebookon is hirdetik magukat -, vagy felkeresni nem túl frekventált helyen levő, de ltp-nyitással foglalkozó bankfiókokat vagy a lakáskassza-cégek irodáit, vagy más ltp-cégnél megpróbálni nyitni. Türelemre lesz szükség, az biztos.

Aki még meg akarja csípni az állami támogatással az ltp-t, annak a fontosabb teendőkről ebben a cikkben igyekeztünk mankót adni:

Nyíregyháza, 2015. május 4.
Három, bankoktól kapott elszámolási és forintosítási tájékoztató elolvasása után a Dozsnyák család tagjai számolnak nyíregyházi otthonukban 2015. május 4-én. A család autóhitele havi 53 ezer 995 forintról 27 ezer 547 forintra, a lakástörlesztése az átlagos havi 53 ezer forintról 27 ezer 634 forintra csökkent, a már korábban lejárt 400 ezer forintos személyi hitele után a bank 166 ezer forintot utalt vissza. A családnak összességében a felére csökkent a havi törlesztőrészlete. 
MTI Fotó: Balázs Attila
Mire figyeljen és mit tegyen, aki még lakáskasszát akar kötni gyorsan?
Praktikus tanácsaink a kétségbeesetteknek. A szerződés nem jön létre azzal, hogy kitöltjük az ltp ajánlati dokumentumát, miközben lehet, hogy csak a mai, esetleg a holnapi nap van cselekedni.

(Kiemelt kép: MTI Fotó: Balogh Zoltán)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Kommentek

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.