Belföld

Leütöttek egy nyírségi buszsofőrt

bkv-busz-sofor(210x140).jpg (Array)
bkv-busz-sofor(210x140).jpg (Array)

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt elrendelte B. R. gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított három nappal ezelőtt egy szabolcsi község vasútállomásán fel akart szállni egy autóbuszra. A busz vezetője az alsó lépcsőn imbolygó gyanúsítottat felszólította arra, hogy döntse el, hogy fel- vagy le akar szállni a buszról.

Erre a gyanúsított szidalmazni kezdte a buszsofőrt, és leszállt a lépcsőről. A busz vezetője bezárta a jármű ajtaját, amit a gyanúsított két kézzel szétfeszített, felszállt a buszra, majd odalépett a vezetőfülkéhez. Leütötte a buszsofőr sapkáját, majd felvette a földről, beleköpött és elhajította. Ezután ököllel állon vágta a sofőrt, majd mellkasánál fogva ellökte. Ezt követően a vezetőfülkét kezdte el ütni és rugdosni.

A gyanúsított többször volt büntetve, legutóbb 2018. áprilisában garázdaság miatt közérdekű munkára ítélte a bíróság. A bíróság álláspontja szerint – előéletére figyelemmel – megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A végzés végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik