Belföld
AppleMark

Leitatta a Nyugatiban várakozó utast, majd alvás közben kifosztotta a vonaton

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 10. 12. 16:04

Az Esztergomi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki az utastársát leitatta, majd alvó állapotát kihasználva meglopta.

A sértett az egész napos utazást követően Budapesten, a Nyugati-pályaudvaron várakozott éjjel az Esztergomba induló menetrend szerinti vonatra. A pályaudvaron a vádlott kifigyelte, majd megszólította a sértettet, és megkínálta sörrel, amit a sértett megivott. Nem sokkal később a vádlott a vonaton a sértettel szemben ült le, aki elindulást követően rögtön elaludt.

Ezt kihasználva a férfi átkutatta a sértett csomagját, abból elvett egy darab parfümöt, továbbá a sértett nadrágzsebében lévő pénztárcájából 20 ezer forintot, és 650 angol fontot. A vádlott a lopást követően leszállt a vonatról Összesen 267 ezer forintnyi értékkel távozott.

A büntetett előéletű vádlottal szemben más ügyben kifosztás bűntette miatt már van folyamatban bírósági eljárás. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság az ügyeket egyesítse. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a tolvajra.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.