Belföld

Leitatta a Nyugatiban várakozó utast, majd alvás közben kifosztotta a vonaton

Az Esztergomi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki az utastársát leitatta, majd alvó állapotát kihasználva meglopta.

A sértett az egész napos utazást követően Budapesten, a Nyugati-pályaudvaron várakozott éjjel az Esztergomba induló menetrend szerinti vonatra. A pályaudvaron a vádlott kifigyelte, majd megszólította a sértettet, és megkínálta sörrel, amit a sértett megivott. Nem sokkal később a vádlott a vonaton a sértettel szemben ült le, aki elindulást követően rögtön elaludt.

Ezt kihasználva a férfi átkutatta a sértett csomagját, abból elvett egy darab parfümöt, továbbá a sértett nadrágzsebében lévő pénztárcájából 20 ezer forintot, és 650 angol fontot. A vádlott a lopást követően leszállt a vonatról Összesen 267 ezer forintnyi értékkel távozott.

A büntetett előéletű vádlottal szemben más ügyben kifosztás bűntette miatt már van folyamatban bírósági eljárás. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság az ügyeket egyesítse. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a tolvajra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik