Belföld

Felfüggesztettet kapott a kalauzt leütő román férfi

kalauz(1)(1)(960x640).jpg (Array)
kalauz(1)(1)(960x640).jpg (Array)

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével jogerősen lezárult annak a román férfinak a büntetőügye, aki az év első napján a Budapest-Keleti pályaudvarról Békéscsabára tartó gyorsvonaton jegy nélkül utazott, majd ököllel arcon ütötte az ezt sérelmező kalauzt.

A férfi fél tíz körül a szolnoki pályaudvaron szállt fel a szerelvényre. Nem volt jegye, ezért a kalauz felszólította, hogy szálljon le. A férfi a következő állomáson leszállt, de amikor a vonat tovább indult, utána szaladt és ismét felugrott. A forgalomirányító, ezt látva megállította a szerelvényt, amiről a férfi és a jegyellenőr is leszállt. A férfi újra vissza akart szállni, de a kalauz elé állt, hogy ezt megakadályozza. A férfi ezt követően ököllel arcon vágta.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint a kalauz közfeladatot ellátó személynek minősül. Az pedig, aki jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozza, bűncselekményt követ el.

A román férfit két nappal később állította bíróság elé a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség, a Szolnoki Járásbíróság pedig még aznap ítéletet is hozott. A férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 8 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a román férfi és a védője azonban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott.

A Szolnoki Törvényszék az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta. Így a döntés jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik