Belföld

Kérdőre vonták Pintért a köztisztviselők

Arra kíváncsiak, tervez-e tenni valamit a kormány az önkormányzati szektor tíz éve rendezetlen béreivel.

Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, mert tíz éve nem sikerül rendezni a béreket az önkormányzati szektorban. Az mfor.hu birtokába került levélben arra hívják fel Pintér figyelmét, hogy az eddigi egyeztetések nem vezettek eredményre, érdemi előrelépés nem történt.

Bár a 2019-es költségvetésbe beépítettek egy 11 milliárd forintos tételt az önkormányzati köztisztviselők bérének növelésére, amihez pályázati úton lehet hozzájutni, de a feltételeket nem ismerik a szakszervezetnél, annyit tudnak csak, hogy a pénzt a magasabb adóerő-képességgel rendelkező településektől vonják el.

A belügyminisztertől azt szeretnék tudni, mikor tervezi a kormány elindítani az önkormányzati bérek megnyugtató rendezését célzó egyeztetéseket, továbbá tájékoztatást várnak a pályázati feltételekről. Arra is kíváncsiak, hogy a kormány hogyan fogja biztosítani az egyenlő munkáért egyenlő bér esélyegyenlőségi alapelvének érvényesülését, a különböző önkormányzati illetményalapok szintre hozását. (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik