Belföld

Jön a káosz: a maraton után Erdogan miatt

A tömegközlekedést is érinti a Budapest Maraton és a török elnök érkezése

Vasárnap a budai és a pesti alsó rakparton, délelőtt az Árpád fejedelem útján, a Bem rakparton, a Lánchídon, a Clark Ádám téren, a Váralagútban, a Széchenyi téren, a Dombóvári úton és a Budafoki út északi szakaszán nem lehet közlekedni – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Kora délutánig a Szabadság híd, a Fővám tér, a Szent Gellért tér, a Műegyetem rakpart, a Szent Gellért tér és a Szentendrei út kivezető szakasza lesz lezárva.

A BKK érintett járatai módosított menetrend szerint közlekednek.

Vasárnap délelőtt nem közlekedik a 16-os, a 26-os és a 226-os busz. Más vonalon jár a 19-es, a 41-es, a 47-es és a 49-es villamos, az 5-ös, a 15-ös, a 115-ös, a 33-as, a 34-es, a 105-ös, a 106-os, a 118-as, a 133E, a 134-es, a 137-es, a 178-as, a 218-as és a 237-es busz, valamint a 83-as trolibusz.

Hétfőn a török elnök, Recep Tayyip Erdogan érkezése miatt változik a közlekedés. A BKK szerint elsősorban a belvárosi főútvonalakon kell időszakos forgalomkorlátozásra számítani.

Több közösségi közlekedési járat rövidített, módosított útvonalon közlekedik.

Lezárják hétfőn kora reggeltől késő délutánig a Kossuth Lajos teret és közvetlen környékét, a téren az M2-es metró sem áll meg. Rövidebb időszakra korlátozzák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utakat is. Ezért akinek a repülőgépe 8-án hétfőn 11 és 14 óra között, illetve 9-én kedden délután indul, annak célszerű lényegesen korábban elindulnia otthonról.

Hétfő reggel 6 órától kedden délután 6-ig lezárják a Lánchidat és a fővárosi Széchenyi István teret a török delegáció miatt.

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint vasárnaptól keddig ideiglenes forgalomkorlátozás lép érvénybe, amely a főváros I., II., V., VI., X., XIII., XIV., XV., XVI. és XVII. kerületét is érinti.

Sok helyen tilos a megállás. Szakaszosan és időszakosan lezárnak több utat, útvonalat: hétfő délelőtt 11-től délután 2-ig például a 4-es főutat, az M3-as autópálya bevezető szakaszát, a Hősök terét és az Andrássy utat érinti az intézkedés.

A korlátozásokról és a közösségi közlekedés módosulásáról a BKK honlapján és BKK FUTÁR alkalmazásával lehet tájékozódni. (MTI, fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik