Belföld

Nincs megállás a Jobbikban: ezúttal szivárogtatás miatt büntettek regionális igazgatót

A Jobbik közleményben tudatta, hogy országos elnöksége visszahívta regionális igazgatói, választókerületi elnöki és egyéb a pártban betöltött tisztségeiből Jámbor Márkot, aki egy belső körlevelet hozott nyilvánosságra.

Ezen kívül eljárás indul Szabó Balázs szekszárdi szervezeti elnök és önkormányzati képviselő ellen, aki munkahelyének elvesztésével fenyegette meg egy jobbikos tagtársát, amiért az el akart indulni vele szemben egy pártbéli tisztségért. A lehetséges rivális néhány napon belül el is veszítette civil állását. Az országos elnökség Szabó visszahívása mellett fel is oszlatta a szekszárdi szervezetet.

Ez a hír illeszkedik a sorba, a Jobbikon belüli küzdelmek ugyanis a választások óta nem csitulnak. Vona Gábor még a tavaszi vereség után leköszönt, majd a Sneider Tamás, Gyöngyösi Márton tandem sikerét hozó tisztújítás után Toroczkai László vezetésével sokan kiléptek a pártból, és Ásotthalom polgármesterével az élen létrejött a Mi Hazánk Mozgalom. A párt szakadt, ennek jeleként a frakcióból is kizárták Dúró Dórát, aki Toroczkai platformjának egyik vezetője volt.

Pénteken pedig újabb három országgyűlési képviselőt veszített a párt: a Jobbik kizárta Volner Jánost, aki a párt egyik legismertebb politikusa, az előző ciklusban pedig frakcióvezető volt. Most át akarta venni a Jobbik vezetését Sneider Tamás elnöktől, egyúttal az elnökség feloszlatását és rendkívüli tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte, mert ellenzi, hogy pártja vezetése „fúziót” hozzon létre a Jobbik és az LMP között. Miután ezért Volnernek mennie kellett, Fülöp Erik volt tiszavasvári polgármester és Apáti István Jobbik-alelnök szintén távozott a frakcióból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik