Belföld

Ellenzéki képviselőnek is köteles válaszolni a polgármester

Erre épp a kormányhivatal figyelmeztette Dávid Zoltánt.

A Békés Megyei Kormányhivatal állásfoglalása szerint válaszolnia kell az orosházi polgármesternek a testületi ülésen feltett kérdésre, akkor is, ha azt ellenzéki képviselő intézi hozzá – írja a hvg.hu.

Füvesi Sándor szocialista képviselő elmondta, hogy még februárban tett fel kérdést Dávid Zoltánnak a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség munkájával kapcsolatban, amelynek az orosházi önkormányzat is tagja, elnöke pedig a fideszes Simonka György. Bár Füvesi a kérdést többször megismételte, a polgármester egyszer sem válaszolt. Végül szeptemberben írásban fordult a Békés Megyei Kormányhivatalhoz, amely az önkormányzat törvényes működését felügyeli.

A kormánymegbízott nevében a főosztályvezető válaszolt, aki az önkormányzati törvényre hivatkozva azt írta a polgármesternek, hogy 30 napon belül mindenképpen választ kell adnia a képviselő kérdésére.

A Dél-Békés Jövőjéért Szövetség főként az orosházi és a mezőkovácsházi járás önkormányzatainak részvételével alakult, amelyeket Simonka maga mögé állított, és szembefordult más Békés megyei településekkel, hogy a ciklus uniós forrásainak nagyobb részét megszerezzék. A legtöbb pénzt, 1,7 milliárd forintot Simonka faluja, a 800 lelkes Pusztaottlaka zsebelte be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik