Belföld

Csányi magángépe a londoni meccs előtt tett egy kört Moszkvába

A Chelsea és a Videoton mérkőzésre népes VIP-delegáció utazott Londonba csütörtökön. A britek 1-0-s győzelmét a Stamford Bridge stadionban nézte végig Orbán Viktor miniszterelnök, Schmidt Mária, Andnan Polat török üzletember, valamint az OTP-vezér Csányi Sándor és fia.

Orbánt Schmidt Mária és török barátja is elkísérte Londonba a Chelsea-Videoton meccsre
Sikerült elkapnunk a pillanatot, amikor a kamera a miniszterelnököt mutatta.

A meccs előtti órákban két magánrepülőgép is érkezett Londonba Budapestről. Az egyik a 17 milliárdos Bombardier, amelyet a miniszterelnök már korábban is használt külföldi meccsek látogatására, a másik egy 13 milliárdos Dassault Falcon 900LX. Az utóbbi Csányi Sándor magángépe.

Orbán csütörtök kora délelőtt még a Hagyományok Háza megnyitóján is részt vett. A nagy valószínűséggel Mészáros Lőrinc és Szíjj László érdekeltségébe tartozó Bombardier Global 6000 fél 11-kor indult Ferihegyről, Csányi repülője viszont kora reggel startolt Budapestről, hogy még egy oroszországi kitérő is beleférjen a napba. Orbán sajtósa csütörtökön nem nyilatkozott arról, hogy a miniszterelnök használt-e magángépet, és ha igen, akkor kiét.

Az OTP-vezér gépe csütörtökön két órát tartózkodott Moszkvában a seremetyevói nemzetközi repülőtéren, mielőtt délben továbbindult volna Londonba.

Csányiék a Bombardier tulajdonosaival ellentétben nem csak futballmérkőzések látogatására és nyaralásra használják a gépet. A Dassault Falcon az elmúlt héten ötször repült, és a gépet üzemeltető cég adataiból arra lehet következtetni, hogy rendszeresen bérbe is adják a magángépet.

A Dassault Falcon 900LX új gép. A bankvezér 2017-ben cserélte le 12 éves korábbi gépét, amit szintén az OTP Csoporthoz tartozó Air-Invest Kft. nevű cég tulajdonolt és üzemeltetett. Az elmúlt évek mérlegei szerint a régi gép az utóbbi években 600 millió forintos bevételt termelt, de ez messze nem fedezte a fenntartási költségeket. Az elmúlt években rendszeresen 300-500 milliós veszteséggel zárt a Kft. Tavaly azonban a gépcsere nagyon megterhelte a kasszát, a veszteség 3 milliárd forint fölé ugrott.

Londonból egyébként mindkét luxusgép pénteken dél körül indult vissza Budapestre.

 

Fotó: Mihádák Zoltán MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik