Belföld

90 milliót tett egy cégbe Seszták kabinetfőnöke szerény vagyonbevallása ellenére

A hvg.hu birtokába került szerződés szerint több mint 90 millió forintos beugrót fizetett egy Budán exkluzív lakásokat építő ingatlanfejlesztő cégbe Mihalovics Péter fideszes politikus, miközben az utolsó vagyonnyilatkozata szerint még autóra sem telt, ráadásul több adóssága volt, mint megtakarítása.

A Beethoven Apartments, amely 50 százalékban Mihalovics tulajdona, aki alig pár hónapja még Seszták Miklós kabinetfőnökeként közfunkciót töltött be. A társasház a XII. kerületi Beethoven utcában, Buda egyik legfelkapottabb részén épül, a telek egykor a fideszes vezetésű önkormányzat tulajona volt, azonban 2017-ben 178,5 millió forintért eladták a Danube Beruházó és Üzemeltető Kft.-nek. A cég ekkor a szlovák Vitrius s.r.o. és a nyíregyházi Kelet-Unió Kft. tulajdonában volt, előbbi a tranzakció előtt fél évvel, utóbbi mindössze pár héttel azelőtt szerzett érdekeltséget a cégben, hogy 2017. szeptember 7-én náluk landolt az önkormányzati ingatlan.

2017 november 8-án a Kelet-Unió Kft. 50üzletrészét Mihalovics Péternek értékesítette. A lap szerint ebben az időpontban Mihalovics közfunkciót tölőtt be Seszták Miklós kabinetfőnökeként. Nem kevéssel kellett beszállnia. Cégbírósági papírok szerint a Dunaube Beruházó Kft.-nek egyrészt a 3 millió forint jegyzett tőke felét – vagyis 1,5 millió forintot – fizette az üzletrészért, másrészt a lelépő Kelet-Unió Kft. 90 milliós tagi kölcsön követelését Mihalovics tagi kölcsönével egyenlíthették ki.

A lap megkereste Mihalovocs Pétert is, aki azonban azt közölte, hogy a

kérdések mögött rejlő rosszindulatú célzásokra, sejtetésekre nem kívánok reagálni.

A Beethoven Apartmentsben 1,4 millió forinttól indulnak a négyzetméterárak.

Kép: Az Európa Tanács által közreadott felvételen Mihalovics Péter, Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos (Fidesz) az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén, Strasbourgban 2014. január 29-én. (MTI/Európa Tanács/Jacques Denier)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik