Belföld

Már meg is van, ki pótolja a Honvédkórház lemondott orvosigazgatóját

Muzsay Ildikó orvos ezredes, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója veszi át a Honvédkórház orvos igazgatói posztját – tudta meg a Magyar Idők. A Honvédelmi Minisztérium a kormányközeli lap kérdésére megerősítette, hogy Tamás Róbert orvos dandártábornok nem tölti be a továbbiakban a kórház orvos igazgatói beosztását.

Lemondott a Honvédkórház orvosigazgatója
Egyesek azt sem tartják kizártnak, hogy államtitkárnak készül.

A szaktárca tájékoztatása szerint a dandártábornok a saját kérésére 2018. október 1-jétől orvosként dolgozik tovább a Honvédkórházban, írja az MTI.

A lap megemlíti, hogy forrásai szerint az eddigi igazgató távozása nincs összefüggésben azzal, hogy a Honvédkórház sürgősségi osztályán kialakult „kínzó orvoshiányra” és „túlterheltségre” hivatkozva nemrég lemondott az osztály vezetője, Zacher Gábor.

Az egészségügyi vezetésben mostanában áll a bál. E hét kedden lemondott az Emberi Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára. Nem cáfolt hírek szerint Nagy Anikó az utóbbi hetekben már nem is beszélt a miniszterrel, Kásler Miklóssal, annyira nagy ellentét feszült köztük.

Már program sincs, csak a botrányok érik egymást az egészségügyben
Április óta semmi előrelépés nem történt, noha a sürgősségi osztályok válságát már a 2011-es Semmelweis Terv leírta. Az államtitkár már elbukott, az orvosminiszter még programmal sem állt elő.

(Kiemelt kép: A MH Honvédkórház újonnan átadott I. Fázisú Klinikai Farmakológiai Laboratóriumának egyik kezelőszobája 2017. március 28-án. A fázis I. vizsgálat során első alkalommal próbálnak ki új gyógyszerhatóanyagot emberen. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik