Közélet

Lemondott az egészségügyi államtitkár

Lemondását nem Kásler miniszternek, hanem Orbán Viktornak és Áder Jánosnak nyújtotta be.

Lemondott egészségügyi államtitkári pozíciójáról Nagy Anikó – számolt be az MTI. Lemondását a miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek nyújtotta be, azzal az indokkal, hogy gyermekgyógyászként szeretne tovább tevékenykedni „és eddigi tapasztalatával segíteni a kormánynak a demográfiai helyzet javítására irányuló törekvéseit”. Mint mondta, szeretne visszatérni főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe.

A Népszava kedden arról írt, hogy az elmúlt hetekben fagyossá vált Nagy Anikó és Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter viszonya, mert a tárcavezető az államtitkár feje felett hozott döntéseket egészségügyi kérdésekben. A napilap forrásai arról beszéltek, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Nagy Anikónak, és nem Káslernek kell távoznia, akinek pozícióját gyengíti, hogy nem sikerült új vezetőket kineveznie a humán tárcához tartozó területeken, miután felállította a régieket.

A Medical Online portál is foglalkozott az üggyel kedden, erre reagálva adott ki közleményt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amelyben azt írják, nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy Kásler nem tudott megfelelő vezetőt találni az OGYÉI élére, és az államtitkár megkerülésével nevezett ki ötfős irányítótestületet, vagy hogy ne lenne az EMMI működőképes. De azt is megjegyzik: nem a miniszter „bűne” a sürgősségi ellátás országos programjának csúszása, a tárca szerint az egészségügyi államtitkárság készített hiányos előterjesztést, ami miatt Kásler korrekciót rendelt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik