Belföld

Vaszily Miklós lett az Echo TV új vezérigazgatója

Az MTVA eddigi vezérigazgatója, Vaszily Miklós veszi át az ECHO TV operatív vezetését

– közölte a csatorna.

Ezzel Vaszily Miklós megérkezett a Mészáros-birodalomba. A 24.hu múlt héten írta meg, hogy Vaszily a készülő fideszes médiabirodalom csúcsmenedzsere lesz, lapunk úgy tudja, hogy a hatalmas holding mögött Mészáros Lőrinc áll majd. Ezt a forgatókönyvet erősíti, hogy Vaszily máris, még az átalakítások előtt átvette az Echo TV vezetését.

Az Echo korábbi vezérigazgatója is puhára esik: Farkas Boglárka a Mészáros-Holding kommunikációs vezetőjeként folytatja pályafutását.

Itt a gigantikus fideszes médiabirodalom újabb darabja
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány vezetésében Orbán Viktor korábbi ügyvédje is helyet kapott.

Vaszily Miklós az első brókerházak egyike, a Hypo-Securities részvényelemzőjeként kezdte, majd az IE-New York Brokernél folytatta pályáját elemzőként. 2001-ben csatlakozott a Portfolio.hu csapatához, amelyet vezérigazgatóként irányított, és tulajdonrészt is szerzett a cégben.

A korábban német pénzből feltőkésített Portfolio.hu 2005-ben került Nobilis Kristóf nagyvállalkozó érdekeltségébe, aki Vaszily Miklóst kinevezte az általa ugyancsak akkoriban felvásárolt Index.hu Zrt. vezérigazgatójává, majd delegálta a Nobilis-birodalmat összefogó CEMP igazgatóságába is.

Vaszily 2009 őszén közös megegyezéssel távozott a CEMP holdingtól, 2010 februárjában átvette a Magyar Telekom-csoporthoz tartozó Origo Zrt. vezérigazgatói pozícióját. Az Origótól 2014 novemberében távozott.

2015-ben a Brands.hu ügyvezető igazgatója lett, majd 2015. április 15-i hatállyal az MTVA-hoz igazolt, mint operatív vezérigazgató-helyettes.

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik