Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója beszédet mond a Mária Terézia című kétrészes minisorozat werkfilmje bemutatóján a Magyar Rádió Márványtermében 2017. december 18-án. Január 5-én és 6-án tűzi műsorra a Duna Televízió a magyar, a szlovák, a cseh és az osztrák közmédia által közösen készített alkotást. A Mária Terézia születésének 300. évfordulója alkalmából készített filmet Miroslava Zlatníková forgatókönyve alapján az Egyesült Államokban élő, temesvári születésű Robert Dornhelm rendezte. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Közélet

Távozik az MTVA vezérigazgatója, Vaszily Miklós, alakul az új jobbos médiaholding

Az Index szerint távozik posztjáról Vaszily Miklós, MTVA vezérigazgatója. A lap azt írja, Vaszily távozása tavaly novemberben is felröppent már, akkor viszont maradt a posztján. Próbálták elérni, de nem sikerült.

Vaszily 2015 augusztusa óta dolgozott a közmédia vezérigazgatójaként, előbb megbízottként, majd 2016 októberében véglegesítették. Korábban az ő irodájában találtak lehallgatókészüléket.

A közmédia előtt az Indexet és az Origót is vezérigazgatóként irányító Vaszily leendő távozásáról az elmúlt hetekben a 24.hu-hoz is eljutottak hírek. Ezek szerint biztosra vehető, hogy

Vaszily annak a formálódó jobboldali médiaholdingnak a vezetője lesz, amelyről augusztusban a 444.hu írt először,

így: „szeptembertől nagy változásokra lehet számítani a kormánypárt médiabirodalmában: a Fidesz belügyeit ismerők szerint hamarosan megszűnnek a párhuzamos tulajdonlások, a különböző kormányközeli emberek érdekeltségei beépülnek egy holdingba.”

A gazdasági szakemberként jegyzett Vaszilynak tehát e cég vezetésében lesz kulcsszerepe. Információnk szerint az Andy Vajna tulajdonában álló TV2 megőrzi önállóságát, ellenben a holding alá tartozhat majd a megyei lapokat kiadó, Liszkay Gábor által igazgatott (és Mészáros Lőrinc által tulajdonolt) Mediaworks, valamint a jobboldali televíziók, rádiók, feltehetően a Ripost című bulvárlap és az Origo is.

Ajánlott videó