Belföld

A hírhamisító Papp Dániel lett az MTVA új vezetője

Karas Monika, a médiahatóság elnöke, saját kérésére, közös megegyezéssel, 2018. szeptember 30-i hatállyal felmentette Vaszily Miklóst az MTVA vezérigazgatói tisztségéből. Vaszily pénteken körlevélben búcsúzott el a közmédia dolgozóitól, ebben is utalva arra, hogy „új feladatok” várnak rá. Az új feladat pedig, mint csütörtökön megírtuk, minden bizonnyal a formálódó új jobboldali médiaholding vezetői pozíciója lehet:

Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója beszédet mond a Mária Terézia című kétrészes minisorozat werkfilmje bemutatóján a Magyar Rádió Márványtermében 2017. december 18-án. Január 5-én és 6-án tűzi műsorra a Duna Televízió a magyar, a szlovák, a cseh és az osztrák közmédia által közösen készített alkotást. A Mária Terézia születésének 300. évfordulója alkalmából készített filmet Miroslava Zlatníková forgatókönyve alapján az Egyesült Államokban élő, temesvári születésű Robert Dornhelm rendezte. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Távozik az MTVA vezérigazgatója, Vaszily Miklós, alakul az új jobbos médiaholding
A jobboldali orgánumok nagy részét tömörítő cég vezetője lehet a közmédia távozó vezérigazgatója.

Az állami médiatartalom-gyártó vállalat vezetői feladatainak ellátásával 2018. október 1-jétől, megbízott vezérigazgatóként Papp Dánielt, eddigi tartalomszolgáltatási igazgatót bízta meg az NMHH vezetője.

Papp Dánielről korábban megírtuk már, hogy  ő készítette 2011-ben a meghamisított Daniel Cohn-Bendit-riportot, amit úgy vágott meg, mintha a zöldpárti uniós politikus riporteri kérdés hatására hagyott volna ott egy sajtótájékoztatót, miközben ez nem így történt. Papp a hírhamisítási ügyről cikkező Indexet beperelte, de a bíróság végül 2015-ben jogerősen is kimondta, hogy

Pappot jogszerű hírhamisítóként emlegetni.

Papp Dániel karrierjét a hírhamisítási ügy nem törte meg, sőt azután is többször előléptették. Miután ő lett a hírszerkesztőség vezetője, az általa irányított szerkesztőség egy riportban manipulatív módon kitakarta Lomnici Zoltán arcát. Pappot ezután 2014-ben újra előléptették: ő lett az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatója. 2016 nyarán pedig az egész MTVA teljes műsorstruktúrájáért felelős igazgatói posztot kapta meg. Tavalyelőtt november óta tagja továbbá a közmédiához tartozó Újmédia és Teletext Kft. felügyelőbizottságának, ahol Tóth Tamás Antalt váltotta azután, hogy Tóthot azonnali hatállyal visszahívták a pozícióból, miután fény derült arra, hogy Tóth ötéves cégbírósági eltiltás alatt áll. Pappnak az állami cégnél több százmillió forint felett kell őrködnie.

(MTI, kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik