Belföld

Dr. Szegő Tamás-díjat kaptak a 24.hu munkatársai

Huszonkettedik alkalommal osztották ki a Dr. Szegő Tamás-díjakat: a MÚOSZ székházában tartott rendezvényen a fődíjat Kálmán Attila, a 24.hu munkatársa kapta, aki nagyriportjában az avasi lakótelepen élők hétköznapjait mutatta be különleges érzékletességgel, írt arról,  milyen munkát találnak maguknak az autisták, s megrajzolta egy kokaindíler portréját is.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu
Érzik, hogy szarabb, de hogy mitől, azt nem tudják
Riport az Avasról, Miskolc rossz hírű, harmincezres lakosú lakótelepéről, ahol Orbán és Gyurcsány is megkapta a magáét.

Második díjat nyert Zalavári Noémi és Bárdi Bálint: a 24.hu munkatársai maguknak otthont kereső anya és kislánya, ingyenételt osztó egyiptomi kifőzdés, munkát találó, vak férfi emberarcát mutatták meg.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu
Anya, ugye nem kell többet ide jönni?
Mennyezeten tátongó lyuk, leszakadó korlát, életveszélyes tető. A Bihari utcából kitett lakóknak kiutalt lakások talán még rosszabb állapotban vannak, mint ahonnan menniük kéne.

A harmadik díjat Kránicz Dorottya érdemelte ki a Magyar Narancsban és a Nők Lapja Caféban publikált írásaiért, amelyekben – mások mellett – antiszociális fiatalokat vagy éppen amfetaminfüggő doktoranduszt hozott közel az olvasókhoz.

A Dr. Szegő Tamás Díj Alapítványt a jog és az élet útvesztőiben eltévedő embereken segítő néhai jogász, újságíró, rádiós emlékére 1996-ban hozta léte özvegye és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége

Az elismerést azoknak a harminc év alatti újságíróknak adják át, akik – az írott vagy az elektronikus média bármely területén – publikációikban kiállnak az az érdekeik érvényesítésére képtelenekért.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik