Belföld

Hasba szúrta a saját testvérét, mert ágyba bújt az élettársával

Nő késsel (késelés, )
Nő késsel (késelés, )

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla az életveszélyt okozó testi sértés miatt D. A.-né ellen indított büntetőügyben a Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítéletét. Az asszony büntetését 4 évről 5 évre súlyosították másodfokon.

A bíró indoklásában kitért arra, hogy már nem ez volt az első olyan erőszakos cselekmény, amit a nő elkövetett. Korábban is lecsukták késelés miatt-

A többszörösen büntetett előéletű D. A.-né és férje házassága már sok évvel ezelőtt megromlott, ezért szétköltöztek. Ezt követően a nő élettársi kapcsolatot létesített K. Z.-nal, a férje pedig a nő húgával létesített szerelmi kapcsolatot.

Az asszony már régóta féltékeny volt a saját testvérére a K. Z.-hoz való szexuális közeledése, valamint a különélő férjével folytatott szerelmi kapcsolata miatt.

Tavaly júliusban az asszony a tiszaföldvári házában tartózkodott élettársával, K. Z.-nal, D. A.-val és még két személlyel együtt. Délután megjelent a sértett és üdvözléskor szájon csókolta a testvére. A későbbi italozás során a két testvér többször is összeszólalkozott.

Délután 5 óra körül az ittas asszony kiment a konyhába elővett egy kést, majd közölte a testvérével, hogy leszúrja, ha nem megy el. A nő nem vette komolyan a fenyegetést és maradt. Ekkor a vádlott közepes erővel hasba szúrta a sértettet, majd a kést visszatette a konyhaszekrénybe, és lefeküdt az élettársa mellé.

A mentőket egy másik szobában tartózkodó ismerősük értesítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik