Belföld

Felfüggesztettet kapott a zalai szatír

Felfüggesztett börtönre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék azt a férfit, aki több zalai nagyvárosban is szeméremsértő módon viselkedett.

A férfi tavaly nyáron kezdte az ámokfutást. Előbb Zalaegerszegen, majd Keszthelyen és Hévízen zaklatta a járókelőket. Zalaegerszegen egy kerékpáros nőnek mutogatta nemi szervét, Keszthelyen pedig egy, a stop táblánál várakozó hölgy utasát inzultálta. Hévízen pedig egy bokorból előugorva végzett önkielégítést a járókelők előtt.

A férfi a májusi elsőfokú tárgyalás során tagadta a történteket, ám a tanúk vallomásai és a bizonyítékok alapján a bíróság kétséget kizáróan bűnösnek találta, ezért 3 rendbeli szeméremsértés miatt 1 év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Emellett pártfogó felügyeletet rendelt el mellé, amelynek célja, hogy a próbaidő alatt, az elkövető folyamatos ellenőrzésével és támogatásával csökkentse a bűnismétlés veszélyét.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítés miatt fellebbezett, így került a Zalaegerszegei Törvényszékre, ahol 2018. szeptember 25-én a törvényszék büntető tanácsa teljes körűen helybenhagyta az első fokon született döntést, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik