Belföld

Burány Sándor a parlamentben: Korábban Kőbányán nem kísértettek éjszaka szopófantomok

Évek óta meglévő, tragikus helyzetként beszélt a kőbányai Hős utca környékének drogproblémájáról a Párbeszéd frakciójában ülő Burány Sándor, aki szerint a rendőrség csak kullog a dílerek után, miközben nincsen prevenció, nem működik a szociális ellátórendszer.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium politikai államtitkára azt hangsúlyoztam az Orbán-kormány 2010-ben zéró toleranciát hirdetett a droggal kapcsolatos bűncselekményekre, a rendőrség hatékonyan lép fel az ilyen ügyekben.

Bár az MTI tudósításából kimaradt, az Index szúrta ki, hogy Burány Sándor a válaszában példátlannak nevezte a Hős utca környékén mindennapos történéseket és elsütötte a szopófantom kifejezést is monológjában.

Korábban soha nem volt példa arra, hogy az egyes villamoson egy drogos combon szúrjon injekciós tűvel egy arra utazó hölgyet. Korábban Kőbányán nem kísértettek éjszaka szopófantomok, mint napjainkban.

– mondta Burány.

Az államtitkár erre megjegyezte, könnyebb dolga lenne a kormányzatnak, ha 2002 és 2010 között elődje nem mozdul el a drogliberalizáció felé.

Kövér László szerint az EP-ben elmebetegek ülnek
Visszafogott nyilatkozatot tett a házelnök Bayer Zsoltnak az azonos nevű Bayer showban.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik