Belföld

Halad a front, kiterjesztették a riasztást

Egyre nagyobb területen tombol a szél.

Öt keleti megye kivételével az egész ország területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a viharos, helyenként 70 kilométer/órát is meghaladó széllökések miatt.

Ahogy a front délkelet felé halad, az Országos Meteorológiai Szolgálat folyamatosan frissíti és bővíti riasztási térképét, jelenleg Magyarország középső és délkeleti tájain van érvényben elsőfokú riasztás:

Forrás: met.hu

Ma a kora délutáni órákig – egy hidegfronthoz kapcsolódóan – északnyugatról-délkeletre terjedően adott területen néhány órára viharossá (55-85 km/h) fokozódik az északnyugati szél. A 70 km/h feletti széllökések kialakulása síkvidéken a Dunántúl északi felében és a középső területeken lehet jellemzőbb. Az ország északkeleti harmadában, valamint kis eséllyel délkeleten egy-egy zivatar kialakulhat.

A Kiderül.hu előrejelzése szerint estére már mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. Vasárnap a változó felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap, kevesebb napsütésre az északi megyékben számíthatunk, Csapadék nem valószínű, a délnyugati szél többfelé megélénkül, késő délutántól megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Illusztráció: FRANK MOLTER / DPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik