Belföld

Visszavették a kirúgott szívsebészt

Év végéig marad a kardiológiai intézetben, utána a Honvédkórházba megy.

Frissítünk!

Mégsem veszik vissza.

Két nappal kirúgása után visszavették a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe Székely László szívsebészt – írja a PestiSrácok.hu. A portál úgy tudja: Andréka Péter megbízott főigazgató megegyezett az általa elbocsátott professzorral, aki mégis maradhat az egészségügyi intézményben, három hónapig. Utána a Honvédkórházban folytatja.

Közben utolértük Székely Lászlót, aki az információról lapunknak azt mondta, nem akarja megerősíteni.   

Ha a döntés mégis igaz, hátterében az állhat, hogy Székely László menesztése óta több műtétet el kellett halasztani, de kiállt a professzor mellett Schobert Norbi fitneszguru és Bayer Zsolt is, a publicista Andréka Péter megbízott főigazgató menesztését javasolta.

Székely Lászlót azért bocsátották el – hosszas vizsgálat után -, mert  betege érdekében egy műtétnél vegyítette a magánellátást az OEP által finanszírozottal.

Lapunk írt elsőként az ország egyik legnagyobb szaktekintélyének  számító orvos kálváriájáról, amely óriási felháborodást okozott a Kardiológiai Intézetben, az orvos- és betegtársadalomban is, még Facebook-csoport is alakult mellette. A döntésről a főigazgató maga is azt írta lapunknak, hogy az nehéz volt számára is, de a súlyos jogi-etikai vétség miatt nem tehetett mást.

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik