Belföld

Elküldték az Országos Kardiológiai Intézet osztályvezető főorvosát

Távoznia kellett a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának éléről Dr. Székely Lászlónak – értesült a 24.hu.  Az ország egyik legnagyobb szaktekintélyű orvosát lapunknak nem sikerült elérnie, de más források megerősítették az információt, és elmondták távozásának körülményeit is.

A szívsebészt, akinek nevéhez több különleges, újító operáció is fűződik, egy műtét miatt bocsátották el az intézetből. Egy olyan fiatal nőt operált, akinek egy hibás, már cserére szoruló implantátum volt a mellében. Székely László és orvosi csapata szívbillentyűműtétet hajtott végre a páciensen, akinek sérült implantátumát az operáció közben el kellett távolítani. Az orvos úgy döntött – hogy a betegnek ne kelljen hónapokig aszimmetrikus mellkassal, egyoldali protézissel élnie, kiheverni a műtétet, elkerülve egy újabb, későbbi operációt – plasztikai sebész segítségét kéri, aki meg is érkezett az operáció közben, és beültetett egy új mellimplantátumot – mesélte informátorunk.

Székely Lászlóval reggel közölték, hogy mivel külső, megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott orvost, távoznia kell a kardiológiai intézetből.

Székely távozásával az intézményben megszűnik a minimálinvazív, kis metszésből végzett billentyűműtétek lehetősége. Információnk szerint óriási a felháborodás nemcsak a Kardiológiai Intézetben, hanem az ügyről értesülő orvosok között is. Információnk szerint a szívsebész távozásával együtt egy másik szívsebész már beadta felmondását a Kardiológiai Intézetben.

2016-ban a Haszon Magazin összeállította a 100 legjobb magyar orvos listáját. Ezen előkelő helyen szerepelt Dr. Székely László is.

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik