Belföld

Nem dolgozik a börtönben a sólyi gyerekgyilkos, inkább rajzol és a többi rabbal haverkodik

Bár két hónapja még arról szóltak a hírek, hogy elmegyógyintézetbe került, mert mindenképp végezni akart magával a sólyi gyilkos, mostanra úgy tűnik F. Ferenc belenyugodott abba, hogy hosszú ideig a rács mögött marad. Megtudtuk, hogy a nyolcéves Adriennt meggyalázó és kegyetlenül kivégző 16 éves fiatalember a körülményekhez képest most már sokkal jobban érzi magát a rácsok mögött.

Jót tett neki a rendszeres pszichológusi kezelés, mert mostanra teljesen lenyugodott. Elégedett az elhelyezésével és letett arról a szándékáról is, hogy öngyilkos legyen. Jól kijön a társaival. Jelenleg nem dolgozik. Hogy elüsse a szabadidejét, rajzolni és zenét hallgatni szokott

– tudtuk meg az előzetes letartóztatásban lévő férfi környezetéből.

A 16 éves gyilkos boldogan fogadta, hogy nemrég visszakerült Veszprémbe.

A történtek óta havonta egyszer látogatják a szülei. Általában az édesanyja szokott bemenni hozzá, de úgy tudom, hogy volt már bent nála az édesapja is

– mondta informátorunk.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kislány eltűnését az édesapja jelentette be május 18-án késő este. Elmondása szerint a kislány a ház előtt rollerezett a barátnőivel, amikor elment fürödni. Amikor észrevette, hogy nincs sehol, értesítette a rendőröket, de már csak a holttestét találták meg másnap hajnalban. A gyilkosság gyanúsítottját még aznap éjjel elfogták.

A nyolcéves kislány édesanyja akkor azt mondta, hogy a rendőrségen láttak egy 15 éves fiatalembert, akit bilincsben kísértek, és az asszony fia ráismert a volt osztálytársára. A gyanújuk be is igazolódott. A kamaszt előzetes letartóztatásba helyezték. F. Ferenc ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt indult eljárás.

A hajmáskéri fiatalember eleinte képtelen volt elviselni a bezártságot, ezért lepedőt kötött az ágya rácsához, és megpróbálta felakasztani magát. Ezután bevitték az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, majd miután jobban lett visszavitték a börtönbe. Jelenleg előzetesben van a veszprémi börtönben, ahol rendszeresen foglalkozik vele az intézmény pszichológusa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik