Belföld

Leitattak, megerőszakoltak egy kiskorú lányt Hajdúsámsonban

A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet: az I.r. vádlott  büntetését 9 év fegyházra súlyosította. Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék márciusban szexuális erőszak miatt 8 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, J.R I.r. vádlottat, míg társa J.R. M. 7 év fegyházat kapott.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.,

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett évek óta ismerte egymást Hajdúsámsonban. A II.r. vádlott és a sértett között közelebbi kapcsolat kezdett kialakulni. Két évvel ezelőtt májusban az I. és II.r. vádlott együtt italozott. II.r. vádlottnak előre megbeszélt randija volt a kiskorú sértettel, azonban a találkozón mindkét vádlott megjelent ittasan.

A kislány csak a II.r. vádlottra számított, de nem gyanakodott és mindhárman elmentek egy lakatlan faházhoz. Ott folytatták az italozást, a vádlottak unszolására a kiskorú lány is ivott a borból.

A lány az italtól annyira rosszul lett, hogy már felállni sem bírt.  Kis idő elteltével I.r. vádlott vetkőztetni kezdte a lányt, aki ugyan azonnal rászólt, hogy ezt ne tegye, védekezni is próbált, a II.r. vádlott azonban lefogta a lányt és az I.r. vádlott megerőszakolta. Az esti órákban átvitték a lányt egy másik faházba, ahol I.r. vádlott újra erőszakoskodott a sértettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik