Belföld

Vádat emeltek a zaklató volt rendőr ellen

Összesen 550 hívás, üzenet. Kitartóan üldözte volt feleségét.

A korábbi ügyészi intézkedés is kevés volt ahhoz, hogy a Heves megyében élő férfi volt feleségét ne zaklassa módszeresen és kitartóan. A Füzesabonyi Járási Ügyészség most két ízben is vádat emelt a konok elkövető ellen.

A vádlott és a sértett tíz évig élt házasságban egy Heves megyei községben. Életközösségük három éve megszakadt, a válás után a férfi elköltözött a közös lakásból.

Tavaly októbertől az elvált férj mobiltelefonon rendszeresen kereste volt feleségét, akit – tiltakozása ellenére – idén januárig összesen 350 alkalommal hívott fel, küldött rövid szöveges üzenetet.

Az ügyészség a minősített zaklatás vétségét megvalósító férfi ellen
márciusban 1 év 6 hónap időtartamban elhalasztotta a vádemelést, elrendelte pártfogó felügyeletét. Az akkori határozat tartalmazta azt a figyelmeztetést, hogy ha a terhelt a vádemelés elhalasztásának időtartama alatt ismét szándékos bűncselekményt követ el, akkor ellene ezek miatt a zaklatások miatt is vádat emelnek.

Hiába hívták fel erre volt kollégái is az egykori rendőr figyelmét, a férfi – mivel nem tudta feldolgozni a szakítást – tovább molesztálta telefonon elvált feleségét, akit júniusig újabb, további kétszáz alkalommal keresett a mobilján.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség ezért a volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt június 27-én vádiratot nyújtott be ellene az illetékes bíróságon. Ezt követően az ügyészség a korábban elhalasztott vádemelés tekintetében is elrendelte az eljárás folytatását, a napokban vádat emelt a férfi által korábban,
az elmúlt években elkövetett zaklatások miatt.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett az ügyek egyesítésére, így a jogkövető magatartásra képtelen vádlottnak most várhatóan egy eljárásban kell majd felelnie a volt felesége sérelmére hosszabb időn át, kitartóan elkövetett bűncselekménysorozat miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik