Belföld

Senkinek nem kell börtönbe mennie a véletlenül fejbe lőtt kislány halála miatt

A Miskolci Törvényszék a július 2-én kihirdetett ítéletében felfüggesztett fogházra ítélte azt a férfit, aki a szomszédjától kapott fegyverrel halálos sebet ejtett a kislányán. Az apa ügyével párhuzamosan a Miskolci Járásbíróságon egy másik büntetőügy is indult, a fegyver eredeti tulajdonosával szemben. A Miskolci Járásbíróság ma hirdetett ítéletet az ügyben.

Az 50 éves férfi élettársával és kislányával élt miskolci otthonában. A szomszédjuk a családra bízta több szatyornyi értéktárgyát, miután elköltözött. Amikor a vádlott élettársa elkezdte kipakolni a szatyrokból a tárgyakat, észrevette, hogy azok között nejlon zacskóba tekerve egy pisztoly van. A fegyvert a férfi elkérte, nézegetni kezdte, kezében forgatta, azt gondolván, hogy nem valódi fegyverről van szó, majd véletlenül elsütötte.

A pisztolyból kilőtt lövedék a fején találta el a közvetlenül mellette játszó kislányát. A kicsi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben meghalt. A bíróság ma egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az idős asszonyt lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt.

Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik