Belföld

A DK is tüntetést szervez vasárnapra

A Demokratikus Koalíció vasárnapra tüntetést szervez az európai Magyarországért. A DK a szintén tüntetésre készülő MSZP-vel is egyeztet, hogy közösen szervezzenek demonstrációt – jelentette be csütörtökön a párt frakciószóvivője.

Európa-párti Magyarországért tüntetnek vasárnap Budapesten
Tóth Bertalan és Karácsony Gergey közös tüntetésre hívja az európai demokratákat a Sargentini-jelentés megszavazása után.

Gréczy Zsolt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Sargentini-jelentés elfogadásával az Európai Parlament történelmi vereséget mért az Orbán-rendszerre. Orbán Viktor Európában elbukott, a magyarok pedig nyertek, fogalmazott. Hozzátette: azért szervezik a tüntetést, mert

az európai Magyarországért folytatott harcnak nincs vége, sőt csak most kezdődik.

Gréczy Zsolt hangsúlyozta, nagyon örülnek annak, hogy vasárnap az MSZP is tüntetni akar, ezért egyeztetnek egy közös demonstrációról. A tüntetésre minden olyan ellenzéki pártot várnak, amely valódi ellenzékként viselkedett és képviselője megszavazta a Sargentini-jelentést. Az eseményre a civil szervezeteket is várják, hogy egységesen tudjanak fellépni az Orbán-rendszer ellen.

A közös tüntetés pontos helyszínéről, időpontjáról és a felszólalók személyéről még tárgyalnak az MSZP-vel, amint megállapodás születik, akkor a szocialistákkal és a Párbeszéddel közösen jelentik be a részleteket.

Meglepő lenne az LMP jelenléte egy ilyen tüntetésen, miután szégyenteljes viselkedéssel gyakorlatilag Orbán Viktort segítették az EP szavazásán

– felelte Gréczy egy feltett kérdésre.

(MTI, kiemelt kép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik