Belföld

Álmában akarta kioltani volt párja életét a háromgyermekes apa

keseles(960x640)(3).jpg (késelés)
keseles(960x640)(3).jpg (késelés)

A Veszprémi Törvényszék két év börtönbüntetésre ítélte, három évre felfüggesztve azt a férfit, aki álmában támadt a volt párjára tavaly novemberben.

A megállapított tényállás szerint a vádlott, H. SZ. 13 éve fennálló élettársi kapcsolata tavaly októberben megszakadt, ezért a nő a szülei családi házának egyik emeleti szobájába költözött, míg a vádlott három kiskorú gyermekével az ugyanezen házzal közös udvarban lévő, a nyári konyhából és a garázsból korábban átalakított melléképületben maradt. A férfi és a volt párja napi rendszerességgel veszekedett.

Az ominózus napon szintén összeszólalkoztak. A szóváltás során a nő közölte a vádlottal, hogy a családi házat eladják. A férfi képtelen volt lenyugodni a hallottak után, ezért éjjel fél kettő körül magához vett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést, majd bement a családi házba, és – miközben a sértett szülei a lakás alsó szintjén lévő hálószobákban aludtak – felment az emeletre. Benyitott a nő által használt hálószobába, ahol a sértett a franciaágyon betakarózva, hanyatt fekve aludt.

A nő az ajtónyitásra felébredt és indulatosan felelősségre vonta a vádlottat, hogy mit keres a szobájában. A vádlott ekkor rávetette magát a sértettre, és a takarón keresztül alhason szúrta. A nő lelökte magáról, majd felállt, azonban a vádlott ütni kezdte. A nő hogy elhárítsa a férfi további támadását több alkalommal is ököllel arcon vágta. A vérző nő megpróbálta lefogni a vádlottat, de az kiszabadult a szorításából. A nő ezt követően kiment a szobájából, és a lépcső tetejéről lekiabált a szüleinek, hogy a vádlott megszúrta és hívjanak mentőt.

Eközben a vádlott a talajtól 4,5 méter magasságban lévő ablakon kiugrott, és hanyatt esve a talajnak csapódott. A sértett édesanyja által kihívott mentők kórházba szállították a nőt, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A vádlott pszichés állapota az elmebetegség szintjét ugyan nem érte el, de megközelítette azt. A vádlott a bűncselekmény elkövetése idején nem volt képtelen arra, hogy a bűncselekmény  következményeit felismerje, és ennek megfelelő magatartást tanúsítson, azonban ebben súlyos fokban korlátozott volt.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik