Belföld

Spéder Zoltán átrendezi az érdekeltségeit

Egy csomagba teszi fontos érdekeltségeit Spéder Zoltán – írja a G7. A Közép-Európai Média és Kiadó (CEMP) legtöbb eszköze új tulajdonoshoz kerül, igaz, ez egyelőre csak annyit jelent, hogy Spéder egyik zsebéből a másikba.

Az új tulajdonos a nyáron alapított Silhouette Capital Management Kft., amely nemrég hozzájutott egy másik, több milliárd forint értékű részvénycsomaghoz. A Totalcar, a Dívány.hu, a Femina, a Napi.hu és a Port.hu kiadócégei tavaly májusban, a kiadócsoport bevételeit csatornázó saleshouse, a CEMP SH Kft. pedig októberben került át a Cemp-X Online Zrt.-hez. Innen mennek most tovább a Silhouette-hez.

A G7 emlékeztet, hogy a CEMP korábbi zászlóshajója, az Index egy opciós szerződés érvényesítése után került Simicska Lajos Pro-Ráta Zrt. nevű cégéhez, majd továbbadták egy alapítványnak. A tulajdonosváltás ellenére azonban a legnagyobb magyar online újság hirdetéseit továbbra is a CEMP kezeli.

Spéder szintén a Silhouette-be apportálja a Dorsum Informatikai Zrt.-ben lévő 1287 darab részvényét, ezzel néhány hét alatt 6,9 milliárd forintra nőtt a Silhouette vagyona. A hírportál szerint nagyjából egy hete köröznek arról a hírek a piacon, hogy eladnák a CEMP-et, ezt megkönnyítené a cégek átcsoportosítása.

Kiemelt kép: Spéder Zoltán még 2015-ben Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik