Belföld

Ausztriában fogták el az afgán erőszakolót

MTI/EPA/PAP/Wojciech Olkusnik
MTI/EPA/PAP/Wojciech Olkusnik
Vége a hajtóvadászatnak.

Az afgán férfit az osztrák rendőrök hétfőn késő este, Linz környékén, egy Frankfurtba tartó vonaton igazoltatták és az ellene kiadott európai elfogatóparancs alapján elfogták – írja a police.hu.

Az afgán férfi jelenleg kiadatási őrizetben van. Budapest rendőrfőkapitánya a korábban kitűzött bruttó 1 000 000 forintos nyomravezetői díjat visszavonta.

Az afgán férfit azért keresték, mert vasárnap hajnalban Budapesten, egy belvárosi gyorsétterem mosdójában szexuális aktusra kényszerített egy nőt, korábban pedig kétszer is szeméremsértést követett el Budapest VII. kerületében.

Ripost azt írja, egy 21 éves stewardess az áldozat. A lap a biztonsági kamera felvétele alapján azt írja,  a gyorsétterem még zárva volt, az afgán férfi mégis beengedte a mosdót kereső lányt, akit az eldugott részen lévő személyzeti vécéhez kísért.

Amikor a lány bement, rögtön belépett ő is, majd belülről becsukta az ajtót, majd a felvétel szerint 27 perc múlva kijött. Őt követte a még öltözködő – a lap szerint – megfélemlítettnek tűnő lány, aki pár perc múlva hívta a rendőrséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik