Belföld

Meghosszabbították a fiatal lány halálát okozó ittas sofőr letartóztatását

ittas-vezetes(1)(960x640).jpg (ittas vezetés, alkohol, részeg sofőr, )
ittas-vezetes(1)(960x640).jpg (ittas vezetés, alkohol, részeg sofőr, )

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a férfinak a további letartóztatását, aki miatt meghalt egy fiatal lány április 30-án.

Az ittas állapotban lévő gyanúsított Bajóton, a pincesoron parkoló gépkocsiba úgy ült be, hogy a tulajdonostól nem kérte el a kocsit.  A gépjárműben már öten ültek, akik arra vártak, hogy a szeszesitalt nem fogyasztó ismerősük vigye őket haza.

Ezzel szemben az ittas férfi a gépjárművet beindította, majd a pincesorhoz vezető úton közlekedett a meglepett utasokkal. A gyanúsított a gépjárművet nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette, ezért az úttestről letért, és a meredek partoldalon felborult. A baleset során egy fiatal nő életét vesztette, míg négyen nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

A gyanúsított a balesetet után elmenekült. Az elkövető letartóztatását ügyészi indítványra az Esztergomi Járásbíróság rendelte el május elején, majd annak határidejét előbb három hónappal, legutóbb pedig két hónappal meghosszabbította. A kényszerintézkedés határidejének hosszabbítását az indokolta, hogy férfi a baleset helyszínéről elmenekült, a hatóság elől megszökött. Azaz csak így biztosítható, hogy a férfi ne vonja ki magát a további eljárás alól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik