Belföld

Édesanyja nyitva felejtette az erkélyajtót, kizuhant egy hatéves gyerek az ötödikről Miskolcon

Miskolci Törvényszék elítélte azt az anyukát, akinek magára hagyott gyermeke kiesett az ötödik emeleti lakás erkélyéről.

Az anyuka öt kiskorú (1, 4, 6, 8 és 9 éves) gyermekkel és élettársával Miskolcon, az Avasi lakótelepen lévő 5. emeleti lakásban élt. Mivel tudták, hogy az erkély veszélyes a gyerekek számára, ezért szereztek egy vasrácsot, hogy felszereljék. A rácsot azonban még nem szerelték fel, ezért az erkély korlátjához támasztották.

Az édesanya tavaly augusztusban négy gyermekekkel egyedül volt otthon, valamennyien a lakás erkélyes szobájában tartózkodtak, az erkélyre vezető ajtó azonban nem volt bezárva. A nő valamiért kiment a szobából, ezért a gyermekek felügyelet nélkül maradtak.

A vádlott távollétében a 6 éves gyermek kiment az erkélyre, ahol az erkély korlátjához támasztott rácson felmászott, majd a korláton átbillent és az utca kövére esett. A gyermek életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság a vádlottat életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt 1 év fogházra ítélte, melynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülmény volt, hogy a nő büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerte, megbánta.

A bíróság a vádlottat mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányos következmények alól, mert az ezidáig tanúsított kifogástalan életvitele miatt arra érdemesnek találta.

Az ítélet jogerős, azt az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik