Belföld

Filmbe illő módon szökött meg egy rab Sopronkőhidán

szökött rab (fogolyszökés, )
szökött rab (fogolyszökés, )

A Soproni Járásbíróság elsőfokú ítéletében kettő év hat hónap fegyházra ítélte J. I. vádlottat, mert megszökött a börtönből. A bíróság a többszörös visszaeső vádlott feltételes szabadságra bocsátásának lehetőségét kizárta.

Az elsőfokú ítélet tényállása szerint a férfi illattöltő kezelőként dolgozott a Sopronkőhidai Fegyházban. A zárkájában készült fel a januári szökésére. Felvett egy kapucnis pulóvert és egy sötétszürke nadrágot a munkaruhája alá, valamint magához vett egy  bv. intézet által rendszeresített oldaltáskát.

A táskába bekészített egy termoszpoharat, készpénzt, gyógyszereket és egyéb tárgyakat. Ezt követően a munkahelyén előbb megpróbálta elcserélni a helyhez kötött illattöltőgép-kezelést, majd miután ez nem sikerült, rosszullétre hivatkozott és többször is kiment a mosdóba. A gyertyaüzemhez érkező teherautóra felpakolták a késztermékeket. A férfi bemászott az utolsóként felrakott hulladéktároló dobozba, így feljutott a teherautóra.

Az üzemből távozó teherautón létszámellenőrzést nem végeztek, majd elengedték az autót abban a tudatban, hogy a vádlott még mindig mellékhelyiségben van. A szökés észlelése után értesített járművezető megállt, amelyet a vádlott kihasznált, kimászott a papírdobozból és ekkor már átöltözve leugrott a teherautóról. A közeli kiskertekben és temetőben bujkált egészen addig, amíg ugyanezen a napon elfogták.

A bíróság az ítélet indokolásában kifejtette, hogy a vádlott a bűnösségét, a bűncselekmény elkövetését elismerte. A vádlott a tárgyaláson azzal védekezett, hogy tudomására jutott, hogy valaki fejbe vágta egy baltával a fiát,, ezért haza akart menni, hogy levágja annak a kezét, aki kezet emelt a fiára.

Mivel a vádlott megtorlásra akarta felhasználni a szökést, ezért a fura védekezését nem fogadta el enyhítő körülményként a bíróság. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, míg az ügyész tudomásul vette a döntést.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik