Belföld

Letartóztatták a Mindszenty emlékszobrát és épületeket szétverő ámokfutót

A Komáromi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki Komáromban három hét alatt lottózót, családi házat, és Mindszenty József emlékszobrát rongálta meg.

A gyanúsított augusztus 18-án Komáromban kezdte az ámokfutást.  A belvárosban törte be egy lottózó ablakát egy térkővel, amellyel  300 ezer forint kárt okozott.

Egy héttel később a Jézus Szíve Katolikus Templom előtt lévő, Mindszenty József  bíboros emlékszobrának esett neki egy baltával,. A rongálás következtében a szobor jobb arcfele, kézfejei, palástjának szélei is letörtek, a kár ötmillió forint.

Ezt követően a gyanúsított  augusztus 27-én délelőtt, betonvassal egy családi ház ablakát, redőnyét, párkányát rongálta meg, ezzel 100 ezer forint kárt okozott.

Az elkövető többszörösen büntetett előéletű, legutóbb tavaly júliusban szabadult. a börtönből. A bíróság megállapította, hogy az ügyészség indítványa megalapozott, ezért a letartóztatást egy hónap időtartamra elrendelte, mert fennáll annak a veszélye, hogy az elkövető szabadlábon hagyása esetén egyrészt újabb bűncselekményt követne el vagy megszökne a hatóság elől.

A férfi több évet is kaphat a rongálások miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik