Belföld

Nyolc év után bukott le a zuglói patikarabló

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 08. 28. 11:37

A férfi még nyolc évvel ezelőtt kísérelt meg kirabolni egy zuglói gyógyszertárat. 2010. december 23-án nappal bement az egyik kerületi gyógyszertárba, és a nyitva tartás felől érdeklődött, majd távozott. Nem sokkal zárás előtt a vádlott visszament a gyógyszertárba, ekkor már a korábban beszerzett fenti pisztollyal.

A férfi az egyik pénztárhoz lépett és kért egy doboz C-vitamint. Miközben az alkalmazott beütötte a termék árát a pénztárgépbe, a vádlott elővette a nála lévő, valódinak látszó fegyvert, és a bevételt követelte. A gyógyszerész  azonban nem engedelmeskedett, hanem megnyomta a pánik gombot. Ezután megszólalt a szomszéd irodában is a telefon. Az alkalmazott közölte a a most 43 éves férfival, hogy felveszi, majd átment a szomszéd helyiségbe.

Mialatt a sértett telefonált, a vádlott pénz nélkül, káromkodva elhagyta a gyógyszertárat, az elkövetéskor viselt kabátot, sapkát, kesztyűt azonban a helyszín közelében hátrahagyta. Mint utólag kiderült, ez lett a veszte, Az ismeretlen tettes miatt felfüggesztett nyomozás bizonyítékait ugyanis a rendőrök idén újra megvizsgálták, és az ekkor elvégzett DNS vizsgálat eredményt hozott; a helyszínen hagyott tárgyakról biztosított minta egyezést állapított meg a vádlott  DNS -profiljával.

Az új büntetőeljárási kódex adta lehetőségeket kihasználva, a  XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a bűncselekményt beismerő terhelttel egyezség megkötését kezdeményezte. A terhelt és védője pedig elfogadta a kerületi ügyészség által megállapított feltételeket. Azaz tudomásul vette, és elfogadta az ügyészség által kezdeményezett 6 év 6 hónap fegyházbüntetést.

Ezen új eljárási szabály szerint, amennyiben a bírósági előkészítő ülésen a vádlott a fenti egyezséggel egyezően továbbra is beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság – miután megvizsgálta, hogy az egyezség jóváhagyásának feltételei fennállnak – az egyezséget jóváhagyja, és azzal azonos tartalommal nyomban ítéletet hoz.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.