Belföld

Rendőrök várták a pénz átadásakor

A Budapest XVIII. kerületében lakó nyugdíjas augusztus 23-án este telefonhívást kapott. A telefon másik végén egy férfi az unokájaként mutatkozott be, majd közölte, hogy balesetet okozott és szüksége van kétmillió forintra, amiért egy barátját fogja elküldeni.

Az idős sértett 700 ezer forint készpénzt és arany ékszereket adott át egy megbeszélt helyen az ismeretlen barátnak. A találkozó után a sértett felhívta az igazi unokáját, aki elmondta, hogy ő nem okozott balesetet.

Az ismeretlen elkövető másnap újra felhívta az idős férfit, hogy még további kétmillió forintra van szüksége. A második találkozó idejéről és helyéről az idős sértett már értesítette a kerületi kapitányságot. A Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai jelentek meg a megbeszélt helyen, és elfogták B. Ferenc 47 éves gyáli lakost.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói B. Ferencet csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az elkövető társai, a 39 éves Németh Csaba (balra) és a 24 éves Lakatos Ferenc budapesti lakos ellen a rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki. A BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága azt kéri, hogy aki a felvételeken látható férfiak valamelyikét felismeri, az azonnal értesítse a rendőrséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik